tag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post3001660798674429201..comments2024-03-28T12:32:56.505+01:00Comments on Weekendy w domu i ogrodzie: Przecier z mieszanych pomidorówBadylarkahttp://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-5343604987928875942018-08-06T19:55:59.809+02:002018-08-06T19:55:59.809+02:00To prawda, jeśli zrywa się je w pochmurny dzień, w...To prawda, jeśli zrywa się je w pochmurny dzień, wieczorem lub rano. Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej jednak zrywać dojrzałe pomidory w ciągu słonecznego dnia i pozwolić poleżeć przez noc. Kilka dni to stanowczo za długo jak na pomidory, chyba że piszesz o odmianach przemysłowych (dużo twardych i bezsmakowych owoców na krzaku).<br />Poza tym słodycz pomidorów zależy od odmiany. Większość odmian koktajlowych jest tak słodka, że zaraz po zbiorze można przerabiać.Badylarkahttps://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-8721686992186393602018-08-04T23:52:00.957+02:002018-08-04T23:52:00.957+02:00Pomidorki po zbiorze powinny poleżeć kilka dni. Bę...Pomidorki po zbiorze powinny poleżeć kilka dni. Będą słodszeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13685082380965993132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-87651967830873368242015-08-11T12:18:54.123+02:002015-08-11T12:18:54.123+02:00to prawda :)to prawda :)Badylarkahttps://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-88698300144865186282015-08-11T09:54:22.382+02:002015-08-11T09:54:22.382+02:00Nieco inny kolorek niż standardowo, ale smakowo pe...Nieco inny kolorek niż standardowo, ale smakowo pewnie jeszcze bogatszy. mopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.com