tag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post6960074152200903035..comments2024-03-28T12:32:56.505+01:00Comments on Weekendy w domu i ogrodzie: Zakwas chlebowyBadylarkahttp://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-24473678801746477152022-09-23T17:18:53.724+02:002022-09-23T17:18:53.724+02:00tak jak napisałam w poście - w lodówcetak jak napisałam w poście - w lodówceBadylarkahttps://www.blogger.com/profile/18239763279370458530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-15153719974953563852022-09-20T09:08:45.671+02:002022-09-20T09:08:45.671+02:00Czy ten nowo/stary zakwas jak odkładasz, to trzyma...Czy ten nowo/stary zakwas jak odkładasz, to trzymasz go w lodowce czy poza nią? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-68457844097633277812015-03-25T19:34:18.035+01:002015-03-25T19:34:18.035+01:00Zachęcam :) Jeśli masz kogoś znajomego, kto piecze...Zachęcam :) Jeśli masz kogoś znajomego, kto piecze własny chleb na zakwasie, można poprosić, by przy kolejnym wypieku odłożył garść dla siebie. Własny zakwas w mieszkaniu, które nie jest zbyt wilgotne, wychodzi ładnie i szybko. A jaki potem zapach roznosi się w mieszkaniu, gdy pieczemy własny chleb...Badylarkahttps://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-44172049077804047822015-03-24T22:47:32.579+01:002015-03-24T22:47:32.579+01:00Robiłam zakwas z rok temu, ale raz mi kto zawalił...Robiłam zakwas z rok temu, ale raz mi kto zawalił że stołu a drugi raż nie podobał mi się zapach. Po przeczytaniu robię kolejny raz; )lychasmakowhttps://www.blogger.com/profile/09391751578039127779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-62372759759428088582015-02-17T18:16:20.287+01:002015-02-17T18:16:20.287+01:00Aniu, za każdym razem wkładam cały zakwas do wyrab...Aniu, za każdym razem wkładam cały zakwas do wyrabianego ciasta. Gdy urośnie, odkładam garść do pojemnika - taki staro-nowy zakwas. Nie trzeba go uzupełniać. Za każdym razem się go odnawia.Badylarkahttps://www.blogger.com/profile/02730928688507467059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-431755491120821373.post-76361944406360883142015-02-16T19:04:58.023+01:002015-02-16T19:04:58.023+01:00Jak uzupełniasz zakwas, przecież za każdym pieczen...Jak uzupełniasz zakwas, przecież za każdym pieczeniem chleba trochę go ubywa? Ania KAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18051592728634744884noreply@blogger.com