niedziela, 14 czerwca 2015

Szybkie ciasto z morelami i brzoskwinią

Zdaję sobie sprawę, że ciasto jest pójściem na łatwiznę :) Czasami tak się zdarza ;) Bardzo lubię morele, szczególnie gdy są poddane obróbce. Dzięki połączeniu gotowych w sumie produktów wyszło szybkie i bardzo smaczne ciasteczko do niedzielnej kawy.




Składniki:

gotowe ciasto francuskie
naturalny serek homogenizowany
kilka moreli
brzoskwinia
łyżka cukru



Ciasto francuskie posmarować warstwą serka.
Ułożyć połówki moreli (miąższem do góry) i cząstki brzoskwini.
Posypać cukrem.
Piec ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni C.

Podawać lekko schłodzone.




Uczta pod gołym niebem
Wiosenne słodkości!

2 komentarze:

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.