Pozostaję w konwencji przyrodniczych przekąsek imprezowych i dziś proponuję myszki z camemberta. Przekąska jest łatwa w wykonaniu, choć trzeba odrobinkę precyzji, by trafić czarnym sezamem w odpowiednie miejsce oraz delikatności przy łamaniu precelków na uszy.
Składniki:
camembert (120 g)
12 ziaren czarnego sezamu
6 dużych ziaren czarnego pieprzu
12 precelków
3 paluszki (najlepiej o smaku cebulki)
koperek
szczypiorek z dymki
- Camembert pokroić na 6 "trójkątnych" kawałków.
- W tył każdej części wbić połówkę paluszka (patrz zdjęcia obok). Nałożyć na nie końcówki szczypiorku z dymki. To będą ogonki myszek.
- Z przodu kawałków camemberta włożyć po bokach małe kawałki koperku. To będą wąsy.
- Pośrodku wbić ziarenko pieprzu na nosek.
- Naciąć serki na oczodoły, w które należy włożyć ziarenka czarnego sezamu.
- Dalej zrobić nacięcia, by włożyć uszy z precelków. Wcześniej trzeba odłamać jedną część każdego precelka, by łatwiej było je włożyć i by nie były zbyt duże.
- I przekąska gotowa 😊😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.