Tego lata po pieczeniu czegoś w piekarniku, wykorzystuję jego nagrzanie do przygotowania pomidorków koktajlowych. Można ich użyć jako przekąskę, dodatek do kanapek lub dań głównych lub jako samodzielne danie podane np. z pajdą chleba.
🍅 duuuuużo pomidorków koktajlowych
🍅 igiełki rozmarynu
🍅 2 łyżki sosu sojowego jasnego
🍅 łyżka octu balsamicznego
🍅 2 łyżki oleju
🍅 3-4 ząbki czosnku
- Na blachę wyłożyć wypłukane i osuszone pomidorki.
- Dorzucić do nich czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Całość polać sosem sojowym, octem balsamicznym i olejem oraz posypać rozmarynem.
- Wszystko ze sobą wymieszać.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do minimum 180 stopni Celsjusza.
- Piekarnik wyłączyć, a pomidorki pozostawić w nim na przynajmniej dwie godziny.
- Najlepiej smakują, gdy wcześniej piekło się chleb na zakwasie 😋
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.