Przebywanie cały czas w domu i niewychodzenie do ludzi sprawia, że można sobie pofolgować z jedzeniem tego, z czego na co dzień rezygnuję. Mam tu na myśli świeże: czosnek, cebule i pory. A że tych ostatnich mam sporo, więc postanowiłam połączyć je z jajkami, które przezornie ugotowałam wczoraj wieczorem. Do tego przyprawy azjatyckie i wyszło smaczne (nareszcie odzyskałam smak!) mazidło do chleba.
Składniki:
ok. 20 cm kawałek pora (wzięłam część środkową)
3 jajka
kilka plastrów marynowanego imbiru
2 liście natki pietruszki
czarny pieprz
mieszanka soli himalajskiej z przyprawami azjatyckimi
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać ze skorupki i drobno pokroić.
Por i imbir pokroić w drobną kostkę.
Rozdrobnić natkę pietruszki.
Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.
Smakuje najlepiej po kilku godzinach trzymania w lodówce.
-----
Podobne:
Hummus z czosnkiem niedźwiedzim |
Sałatka pieczarkowa z jajkiem |
Żółta sałatka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.