Zdaję sobie sprawę, że lukrecję można albo uwielbiać, albo nienawidzić. Należę do tych pierwszych. Śmiało mogę napisać, że smak anyżu i lukrecji należą do moich ulubionych. Latami szukałam lukrecji w sklepach i w tym roku udało mi się ją namierzyć. Od tego czasu eksperymentuję z nią na przeróżne sposoby.
Składniki (na 2 porcje):
500 ml mleka
2 łyżeczki lukrecji
łyżka mąki dyniowej
łyżka melasy winogronowej
Miksować wszystkie składniki ok. 10 sekund do uzyskania pianki na wierzchu.
Od razu podawać.
Z czasem mąka dyniowa opada na dno, więc przed wypiciem ponownie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.