Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat przy każdej niemal posiadówce i za każdym razem, gdy przygotowujemy obiad z grilla. Jest dziecinnie łatwy, nie tylko dlatego że przepis dostałam od dziecka 😀😉 Świetnie nadaje się jako dressing do sałaty i jako sos do taco czy tortilli. Pasuje do serów i mięs.
Składniki:
słoiczek (200 ml) musztardy
200 ml płynnego miodu
dobry olej rzepakowy lub oliwa (100-200 ml)
- Miód wymieszać z musztardą za pomocą łyżki lub rózgi.
- Powoli dolewać olej, cały czas mieszając. Oliwy dolewamy tyle, ile nam pasuje.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.