W ubiegłym tygodniu posadziłam sadzonki pomidorów, więc czas na robienie dla nich miejsca w piwnicy. Jeden ze słoików przecieru pomidorowego użyłam do zrobienia szakszuki - pysznego śniadania na bazie jajek gotowanych w pomidorach. Wybrałam typowo wiosenne dodatki i było przepysznie 😋😋😋
400 ml przecieru pomidorowego
6 szparagów
2 pieczarki
łyżka serka wiejskiego
2 jajka
świeża mięta
2 łyżki oleju do smażenia
- Odłamać stwardniałe części szparagów. Można je przeznaczyć na krem ze szparagów.
- Szparagi pokroić na kawałki.
- Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na nią kawałki szparagów.
- Pieczarki pokroić na plasterki. Dorzucić do szparagów.
- Gdy szparagi zmiękną, wlać na patelnię przecier pomidorowy i serek wiejski. Wymieszać i zagotować.
- Na pomidory wybić pojedynczo jajka.
- Trzymać na palniku aż białko się zetnie.
- Przed podaniem posypać posiekaną miętą.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.