Sezon na szparagi trwa, a ponieważ jest dość krótki, warto korzystać z tych wartościowych warzyw. Dziś zapraszam po przepis na przekąskę lub szybki obiad, którego - moim zdaniem - nie może zabraknąć w szparagowym okresie. U mnie przekąska występuje z dodatkiem sosu czosnkowego.
płat ciasta francuskiego
15-18 szparagów
pół łyżeczki suszonego czosnku
sól
2 łyżki oleju
- Odłamać twardsze części szparagów. Można z nich przygotować zupę-krem.
- Piekarnik włączyć na 210℃
- Ciasto francuskie pociąć na 6 prostokątów.
- Na każdym prostokącie wzdłuż jego przekątnej ułożyć po 2-3 szparagi.
- Szparagi i ciasto posypać solą i pieprzem.
- Zawinąć szparagami wolnymi częściami ciasta.
- Całość posmarować olejem.
- Piec 20 minut na dolnej półce piekarnika.
- Podawać gorące.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.