Piątkowy upał spowodował, że zatęskniłam za orzeźwiającym smakiem lemoniady i ananasa. Wczoraj jednak pogoda zaczęła się psuć, a dziś nareszcie spadł deszcz. Zrobiło się chłodno, więc do swojej lemoniady dodałam rozgrzewający imbir.
Składniki:
ćwiartka ananasa
cytryna
łyżka lub dwie miodu
5 cm imbiru
3-4 gałązki melisy cytrynowej
przegotowana woda
- Ananasa pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, miód, pół szklanki i plasterek imbiru. Całość zmiksować.
- Zmiksowaną miksturę przelać do dzbanka.
- Rozrzedzić wodą według uznania.
- Dodać resztę imbiru pokrojonego na plasterki i melisę cytrynową.
- Odstawić na kwadrans.
- Przed podaniem wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.