niedziela, 28 kwietnia 2019

Lemoniada ananasowa

Piątkowy upał spowodował, że zatęskniłam za orzeźwiającym smakiem lemoniady i ananasa. Wczoraj jednak pogoda zaczęła się psuć, a dziś nareszcie spadł deszcz. Zrobiło się chłodno, więc do swojej lemoniady dodałam rozgrzewający imbir.




Składniki:


ćwiartka ananasa
cytryna
łyżka lub dwie miodu
5 cm imbiru
3-4 gałązki melisy cytrynowej
przegotowana woda

  1. Ananasa pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, miód, pół szklanki i plasterek imbiru. Całość zmiksować.
  2. Zmiksowaną miksturę przelać do dzbanka. 
  3. Rozrzedzić wodą według uznania.
  4. Dodać resztę imbiru pokrojonego na plasterki i melisę cytrynową.
  5. Odstawić na kwadrans.
  6. Przed podaniem wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.