Melony to jedne z moich ulubionych niepolskich owoców, więc wiele lat temu zaczęłam eksperymentowanie z nimi w ogródku. I się udało :) W tym roku pięknie zaowocowały i teraz mogę się cieszyć ich cudownym smakiem i jeszcze piękniejszym aromatem w tunelu, gdzie rosną i w kuchni, gdzie je przechowuję.
Składniki (na dwie porcje):
dwie duże garści mieszanki mizuny i musztardowca (może być każda sałata)
2 pomidory
2 rzodkiewki
melon
pół camemberta
dobra oliwa
gruba sól morska
- Na sałatę wyłożyć melona pokrojonego w kostkę.
- Dodać pokrojone pomidory (u mnie zielona odmiana).
- Na wierzchu ułożyć plasterki rzodkiewki i kawałki camemberta.
- Polać całość dobrą oliwą i posypać grubą solą.
-----------
Podobne:
Sałatka z Pak Choi |
Sałata z mozzarellą i brzoskwinią |
Figi z gorgonzolą |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.