Codziennie przejeżdżając obok bazaru widziałam piękne kalafiory. Jak podać kalafiora na surowo? Ja przygotowuję z niego sałatkę z wyrazistą fetą i żurawinami oraz aromatycznym dipem. Sałatka jest chrupka i świeża. Ilość składników można modyfikować według własnego gustu.
połowa kalafiora
150 g fety lub innego sera sałatkowego
pół puszki kukurydzy
2 garści suszonych żurawin
główka czosnku
200 ml gęstego kefiru
- Kefir wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
- Kalafior podzielić na malutkie różyczki. Umieścić w salaterce.
- Fetę pokroić w kostkę. Rozrzucić na kalafiorze.
- Dodać żurawinę i kukurydzę.
- Całość wymieszać z kefirem z czosnkiem.
- Podawać po kwadransie od przygotowania.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.