W czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję nafaszerować je zieloną pastą, by nacieszyć oczy dawno niewidzianym kolorem.
6 jajek
200 g różyczek brokułu
2 liście pietruszki
pół łyżeczki granulowanego czosnku
sól
pieprz
- Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i odstawić do ostudzenia.
- Różyczki brokułu ugotować, ale nie rozgotować.
- Brokuły odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
- Jajka obrać i pokroić na połówki.
- Brokuły zmiksować z żółtkami i rozdrobnioną natką pietruszki.
- Zieloną masę doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
- Otwory po żółtkach napełnić zieloną pastą. Zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.