piątek, 11 maja 2018

Pasta tuńczykowo-jajeczna

Wysokie temperatury sprawiają, że zamiast gorących dań głównych ma się ochotę na przekąski. Ich plusem jest szybkie przygotowanie i dodatek świeżych smaków. To nie oznacza jednak, że nie dbamy o ich formę podania. U mnie wiosna w ogrodzie, w głowie i sercu, więc nie może jej zabraknąć również na talerzu 😊




Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
120 g odsączonego tuńczyka z puszki (w sosie własnym)
natka pietruszki (gałązka)
pieprz mielony
sól
czarnuszka
szczypiorek

  1. Jajka przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka.
  2. Natkę pietruszki posiekać.
  3. Żółtka, jedno białko, tuńczyka i natkę zmiksować razem ręcznym blenderem.
  4. Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Tuż przed podaniem pastę włożyć łyżeczką do miseczek z białek, posypać czarnuszką i podać ze szczypiorkiem.




Jeśli masz ciekawy przepis na wykorzystanie tuńczyka, weź udział w konkursie. Szczegóły na www.konkurstunczyk.eu


#MasterTuńczyk

Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.