Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich postawą są składniki nabiałowe, a wypełniaczem jest mąka z prosa, nowość w mojej kuchni, którą bardzo polecam. Gofry są chrupiące z wierzchu. Mają natomiast bardziej wilgotną strukturę niż te klasyczne na mące pszennej.
2 jajka
30 g masła
90 g ricotty
30 g mąki z prosa
łyżka mleka
6 g proszku do pieczenia
czubata łyżeczka cukru
- Wszystkie składniki zmiksować.
- Odstawić na ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę.
- Wykładać po 2 łyżki masy na jedną część gofrownicy. Piec ok. 10 minut. Czas pieczenia zależy od mocy urządzenia.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.