"Weekendowa", bo robię ją na weekendy, bo jest tak aromatyczna, że lepiej ją przygotować na czas, gdy nie mamy w planach spotkań się z innymi i przy założeniu, że wszyscy domownicy też ją będą jeść.
200 ml makaronu typu orzo lub risoni
5 ząbków czosnku
słoik selera konserwowego
ogórek szklarniowy
pęczek rzodkiewek
pół czerwonej papryki
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
świeża bazylia
- Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia.
- Odcedzić seler.
- Makaron i seler umieścić w dużej misce. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Ogórek obrać i pokroić w kostkę.
- Rzodkiewki pokroić na połówki, potem na ćwiartki i ósemki.
- Paprykę pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Tuż przed podaniem dodać rozdrobnioną bazylię.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.