sobota, 12 października 2019

Kanapka z rydzami

Przez ostatnie 2 tygodnie podstawą moich śniadań od pracy były grzyby. Dziś dzielę się najszybszym przepisem. Wykorzystałam do niego płaskie kapelusze rydzów, ale równie dobrze sprawdzą się pecłonki, czyli gąski zielone oraz maślaki.




Składniki:

ulubiony rodzaj bułki
kilka rydzów z płaskimi, dużymi kapeluszami
sałata masłowa
chili
masło
plaster żółtego sera
natka pietruszki
sól
olej do smażenia


  1. Kapelusze rydzów oczyścić.
  2. Na patelni rozgrzać olej (ok. 2-3 łyżki) i ułożyć na nim rydzowe kapelusze blaszkami do spodu patelni. Smażyć z obu stron w sumie ok. 7 minut.
  3. Bułkę przepołowić, posmarować masłem. 
  4. Ułożyć sałatę, plaster sera żółtego.
  5. Rydze zdjąć z patelni i ułożyć na serze, oprószyć solą.
  6. Na wierzchu ułożyć pokrojone chili i liście natki pietruszki.
  7. Kanapkę zamknąć i zapakować.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.