sobota, 22 lutego 2020

Papieroski - przekąska imprezowa

Te papieroski powstały jako dowcip kulinarny z myślą o dzieciach. Są bardzo łatwe w wykonaniu, więc dużą część wykonały małe palce pewnej dziewięciolatki. Zabawy było co niemiara i podczas przygotowywania, i podczas podjadania 😂😍




Składniki:



paluszki (muszą być bez dodatków, np. soli, sezamu, maku itp.)
tabliczka białej "czekolady"
nasiona chia


  1. Białą "czekoladę" roztopić w kąpieli wodnej.
  2. Paluszki przełamywać w połowie.
  3. Połówki paluszków obtaczać w "czekoladzie", zostawiając kawałek paluszka na filtr.
  4. Końcówki paluszków zanurzać w ziarnach chia, by imitowały popiół.
  5. Papieroski odkładać na kratkę do zastygnięcia czekolady.




2 komentarze:

  1. Myślałam na początku, że to mak. Ale super pomysł, nie takie trudne a ile radości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Planowałam je z myślą o dzieciach, więc mak odpadał.
      Radości było mnóstwo :) Polecam!

      Usuń

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.