piątek, 31 grudnia 2021

Panierowane pieczarki

Jeśli macie małe pieczarki, polecam przygotować je jako ciepłą przekąskę lub składnik głównego dania. Wystarczy je opanierować i usmażyć. Mają fantastyczny smak. Są szybkie i łatwe w wykonaniu. Małym nakładem pracy i czasu uzyskacie naprawdę pyszne danie lub przekąskę 😋😋😊




Składniki:
małe pieczarki (5 na osobę)
jajko
sól
bułka tarta
olej do smażenia

  1. Odciąć ogonki z pieczarek. Grzyby dokładnie oczyścić. Jeśli są na tyle brudne, że trzeba je opłukać, koniecznie trzeba je potem wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym.
  2. Jajko roztrzepać z dużą szczyptą soli.
  3. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć z obu stron na średnio rozgrzanym oleju.
  4. Mogą być podawane jako przekąska, ale również na obiad z tłuczonymi ziemniakami i surówką lub sałatką (polecam z marchewką z groszkiem).




-----
Podobne:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.