Urokiem urlopu i posiadania własnego warzywnika jest niespieszne przygotowanie pierwszych w tym roku warzyw. Na tygodniu jedliśmy pierwsze fenkuły i pomidory, dziś rozpoczęłam sezon na ogórki, cukinie i brokuły. Moja pierwsza propozycja to ich grillowanie.
Składniki:
młoda cukinia
brokuł
oliwa
sól
mieszanka świeżych ziół: majeranek, mięta, koperek, natka pietruszki, bazylia właściwa, bazylia czerwona, bazylia siam queen
Cukinię pokroić wzdłuż na połówki. Podziurawić miąższ widelcem.
Brokuł podzielić na różyczki.
Warzywa polać oliwą i posolić. Odstawić na ok. godzinkę.
Smażyć z obu stron na grillu.
Posypać mieszanką rozdrobnionych ziół polaną dobrą oliwą i posypaną solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.