czwartek, 1 października 2015

Sałatka z pak choi

Pak Choi wciąż szaleje w warzywniku. Dziś proponuję tę chińską chrupiąca kapustę w wersji sałatkowej.



Składniki:
kapusta Pak Choi
pół camemberta
2-3 pomidory
jalapeno
kilka grzybków marynowanych
gruba sól morska
dobra oliwa


  1. Ogonki liściowe Pak Choi pokroić, a liście rozdrobnić.
  2. Pomidory i camembert pokroić na cząstki.
  3. Rozdrobnić jalapeno.
  4. W salaterce wymieszać pak choi z pomidorami, camembertek, jalapeno i grzybkami.
  5. Polać oliwą i posypać solą.
-----------
Podobne:
Pieczeń ze śliwkami i pak choi

Sałata z serem i pomidorami
Pak Choi z dodatkami



Jesień pełna warzyw






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.