niedziela, 20 września 2015

Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki

Zakup większej ilości mięsa mielonego spowodował przygotowanie różnych kombinacji z jego udziałem. Tym razem kolej na pieczyste z myślą o kanapkach do pracy. Dodałam to, co nasunęło się pod rękę.




Składniki:



200 g mięsa mielonego z indyka
5 śliwek węgierek
Pak Choi
jalapeno
jajko
łyżka bułki tartej
łyżeczka suszonego cząbru
sól
pieprz


  1. W malakserze zmiksować na drobno śliwki (bez pestek), rozdrobnione jalapeno i Pak Choi pokrojone na kawałki.
  2. Dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą i cząber. Wymieszać.
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Wyłożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki).
  6. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
  7. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia.

-----------
Podobne:

Pieczeń mielonka z fasoli
Pieczeń z ciecierzycy i dyni
Pieczona szynka





3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem MnogimCzas na śliwki



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.