Zakup większej ilości mięsa mielonego spowodował przygotowanie różnych kombinacji z jego udziałem. Tym razem kolej na pieczyste z myślą o kanapkach do pracy. Dodałam to, co nasunęło się pod rękę.
Składniki:
200 g mięsa mielonego z indyka
5 śliwek węgierek
Pak Choi
jalapeno
jajko
łyżka bułki tartej
łyżeczka suszonego cząbru
sól
pieprz
- W malakserze zmiksować na drobno śliwki (bez pestek), rozdrobnione jalapeno i Pak Choi pokrojone na kawałki.
- Dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą i cząber. Wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wyłożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki).
- Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
- Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia.
-----------
Podobne:
Pieczeń mielonka z fasoli |
Pieczeń z ciecierzycy i dyni |
Pieczona szynka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.