niedziela, 6 września 2015

Kasza gryczana z aromatycznymi jabłkami i rabarbarem

To danie nie było uwzględnione w planach na sobotnie kucharzenie. Wyszło przypadkiem, bo ugotowałam za dużo kaszy gryczanej i zrobiłam za dużo farszu do drożdżówek. Szybkie przełożenie na blachę i po 30 minutach deserek zagościł na stole :)




Składniki:



ok. szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
ok. dwóch szklanek jabłek z rabarbarem aromatyzowanych kardamonem, zielonym kardamonem i gałką muszkatołową według uznania



  1. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Kaszę wyłożyć na papier. Przygnieść łyżką do dna.
  3. Na wierzch wyłożyć jabłka z rabarbarem (razem z sokiem). Równo rozprowadzić.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok. 20-25 minut.






3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem MnogimZ dziećmi i dla dzieciMarnacja - STOP



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.