niedziela, 6 września 2015

Kasza gryczana z aromatycznymi jabłkami i rabarbarem

To danie nie było uwzględnione w planach na sobotnie kucharzenie. Wyszło przypadkiem, bo ugotowałam za dużo kaszy gryczanej i zrobiłam za dużo farszu do drożdżówek. Szybkie przełożenie na blachę i po 30 minutach deserek zagościł na stole :)



Składniki:
ok. szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
ok. dwóch szklanek jabłek z rabarbarem aromatyzowanych kardamonem







  1. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Kaszę wyłożyć na papier. Przygnieść łyżką do dna.
  3. Na wierzch wyłożyć jabłka z rabarbarem (razem z sokiem). Równo rozprowadzić.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok. 20-25 minut.




Smak tej potrawy zależy od użytych przypraw. U mnie to były: odrobina cynamonu, zielony mielony kardamon, gałka muszkatołowa.


3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem MnogimZ dziećmi i dla dzieciMarnacja - STOP



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz 1+ na G+ :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...