Dziś polecam przepis na pyszną pastę z jajek i brokułu. Świetnie nadaje się na codzienne kanapki np. z domowym pieczywem. Pasuje też na domówki i wtedy polecam podać ją z krakersami lub z pumperniklem posmarowanym pastą i pokrojonym na mniejsze kawałki.
300 g mrożonego groszku
3 jajka ugotowane na twardo
pół łyżeczki suszonego estragonu
3 łyżki dobrego oleju (u mnie rzepakowy)
¼ łyżeczki mielonej kozieradki
sól
pieprz
- Groszek ugotować al dente w osolonym wrzątku.
- Groszek odcedzić i odstawić do ostudzenia.
- Chłodny groszek rozdrobnić razem z estragonem za pomocą blendera ręcznego.
- Do groszku dodać jajka starte na tarce.
- Całość doprawić do smaku kozieradką, solą i pieprzem. Odstawić do przegryzienia smaków.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.