Długo zwlekałam z przygotowaniem tego pieczywa, a namawiano mnie na nie jeszcze dłużej 😉W sieci krąży jako chleb bez mąki. Dla mnie to owszem pieczywo , ale jednak nie chleb. Czy smaczny? Pozostawiam indywidualnemu osądowi. Jedno jest pewne - ma niesamowicie chrupiącą skórkę i cudownie pachnie 😋
Składniki:
4 jajka
150 ml pestek dyni
150 ml pestek słonecznika
150 ml siemienia lnianego
150 ml płatków jaglanych
łyżeczka nasion kopru włoskiego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
6 g soli
- Ser rozdrobnić widelcem, a potem zmiksować z jajkami.
- Po połowie pestek i siemienia rozdrobnić w dobrym blenderze lub młynku do kawy.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
- Wyjąć na kratkę i wystudzić.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.