Luty w tym roku dłuższy, a mimo to nie udało mi się wrzucić żadnego przepisu, choć nowe dania przygotowywałam i na szczęście je fotografowałam 😉😊 Dziś zapraszam na danie idealne na zimę. Szybko się robi, pysznie smakuje 😋 i zachęcająco wygląda na talerzu 🤩 dzięki przeróżnym kolorom. Zapraszam 😊
100g makaronu chow mein
7 suszonych grzybów mun
7 suszonych grzybów shitake
5 cm imbiru
10 cm pora
mała marchewka
olej do smażenia
sól
pieprz
- Grzyby wrzucić do osobnych miseczek i zalać wrzątkiem. Odstawić na 15 minut, a potem pokroić w paski.
- Marchew i imbir obrać i pokroić w cienkie słupki (julienne).
- Por pokroić na krążki.
- Makaron chow mein gotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
- Na głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju.
- Na oleju obsmażyć marchew, imbir i grzyby.
- Pod koniec dodać krążki pora, a potem odcedzony makaron. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podawać gorące. Polecam polać dobrym olejem.
-----
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.