Tym razem prezentuję przekąskę, którą możemy przygotować wcześniej, a potem wrzucić do piekarnika i podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :)
Składniki:
pierś indycza (lub z kurczaka)
ser żółty
papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru
ciasto francuskie
kozieradka
pieprz czarny
sól
- Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm.
- Posypać z obu stron przyprawami.
- Ser pokroić na paski grubości ok. 0,5 cm oraz długości i szerokości ciut mniejszej niż długość i szerokość indyka.
- Paprykę też pokroić w paski.
- Rulon ciasta francuskiego pokroić w krążki szerokości ok. 1 cm.
- Na paskach indyka kłaść paski sera i papryki.
- Zawijać na okrętkę paskami ciasta francuskiego.
- Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. przez 30-35 minut.
- Podawać ciepłe w całości lub pokrojone na mniejsze kawałki, które można nabierać wykałaczkami (po lekkim ostudzeniu zakrętasy staną się sztywniejsze).
-----
Podobne:
Kukurydziane kawałki kurczaka |
Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb |
Roladki z kurczaka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.