Marzec jest dla mnie dość pracowity i nawet się nie zorientowałam, że w mijającym tygodniu mój blog osiągnął milion wejść 😊 Dziękuję wszystkim odwiedzającym 😊 Z tej okazji przygotowałam koktajl na bazie moich ulubionych połączeń smakowych - banana, szpinaku i ananasa. Dodatek siemienia lnianego sprawia, że koktajl jest sycący i świetnie nadaje się np. na sobotnie śniadanie. Na zdrowie!
Składniki:
ok. trzech szklanek nektaru z ananasa Hortex
dwie duże garści szpinaku
2 łyżki siemienia lnianego
2 banany
łyżka oleju rzepakowego
- Szpinak wypłukać i osuszyć. Wrzucić do blendera.
- Na szpinak wrzucić siemię lniane oraz dodać obrane i rozdrobnione banany. Zmiksować.
- Do szpinakowo-bananowej pulpy dodać olej rzepakowy i szklankę nektaru z ananasa. Zmiksować.
- Koktajl rozcieńczyć nektarem z ananasa.
- Przelać do pojemników i podawać z szeroką słomką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.