sobota, 30 marca 2019

Koktajl szpinakowo-owocowy

Marzec jest dla mnie dość pracowity i nawet się nie zorientowałam, że w mijającym tygodniu mój blog osiągnął milion wejść 😊 Dziękuję wszystkim odwiedzającym 😊 Z tej okazji przygotowałam koktajl na bazie moich ulubionych połączeń smakowych - banana, szpinaku i ananasa. Dodatek siemienia lnianego sprawia, że koktajl jest sycący i świetnie nadaje się np. na sobotnie śniadanie. Na zdrowie!




Składniki:


ok. trzech szklanek nektaru z ananasa Hortex
dwie duże garści szpinaku
2 łyżki siemienia lnianego
2 banany
łyżka oleju rzepakowego

  1. Szpinak wypłukać i osuszyć. Wrzucić do blendera.
  2. Na szpinak wrzucić siemię lniane oraz dodać obrane i rozdrobnione banany. Zmiksować.
  3. Do szpinakowo-bananowej pulpy dodać olej rzepakowy i szklankę nektaru z ananasa. Zmiksować.
  4. Koktajl rozcieńczyć nektarem z ananasa.
  5. Przelać do pojemników i podawać z szeroką słomką.




Wiosenny konkurs od Matki Natury



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.