Te papieroski powstały jako dowcip kulinarny z myślą o dzieciach. Są bardzo łatwe w wykonaniu, więc dużą część wykonały małe palce pewnej dziewięciolatki. Zabawy było co niemiara i podczas przygotowywania, i podczas podjadania 😂😍
Składniki:
paluszki (muszą być bez dodatków, np. soli, sezamu, maku itp.)
tabliczka białej "czekolady"
nasiona chia
- Białą "czekoladę" roztopić w kąpieli wodnej.
- Paluszki przełamywać w połowie.
- Połówki paluszków obtaczać w "czekoladzie", zostawiając kawałek paluszka na filtr.
- Końcówki paluszków zanurzać w ziarnach chia, by imitowały popiół.
- Papieroski odkładać na kratkę do zastygnięcia czekolady.
Myślałam na początku, że to mak. Ale super pomysł, nie takie trudne a ile radości :)
OdpowiedzUsuńPlanowałam je z myślą o dzieciach, więc mak odpadał.
UsuńRadości było mnóstwo :) Polecam!