piątek, 2 października 2015

Sałata z melonem i camembertem

Melony to jedne z moich ulubionych niepolskich owoców, więc wiele lat temu zaczęłam eksperymentowanie z nimi w ogródku. I się udało :) W tym roku pięknie zaowocowały i teraz mogę się cieszyć ich cudownym smakiem i jeszcze piękniejszym aromatem w tunelu, gdzie rosną i w kuchni, gdzie je przechowuję.




Składniki (na dwie porcje):



dwie duże garści mieszanki mizuny i musztardowca (może być każda sałata)
2 pomidory
2 rzodkiewki
melon
pół camemberta
dobra oliwa
gruba sól morska


  1. Na sałatę wyłożyć melona pokrojonego w kostkę.
  2. Dodać pokrojone pomidory (u mnie zielona odmiana).
  3. Na wierzchu ułożyć plasterki rzodkiewki i kawałki camemberta.
  4. Polać całość dobrą oliwą i posypać grubą solą.




-----------
Podobne:

Sałatka z Pak Choi
Sałata z mozzarellą i brzoskwinią
Figi z gorgonzolą












Francja od kuchni - konkurs!Jesień pełna warzyw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.