Oto kolejny przepis na potrawę typu "nawinie" (co się nawinie, to w potrawie). To szybki sposób na przekąskę do pracy, gdy mamy dość kanapek lub zabrakło w domu pieczywa. Podstawą jest seler konserwowy, który można kupić w słoiku w niemal każdym sklepie.
Składniki:
seler konserwowy ze słoika
2 łyżki kaparów
pół pęczka natki pietruszki
5 plastrów szynki
puszka czarnej fasoli
3 połówki brzoskwiń z puszki
pół czerwonej papryki
pieprz
ewentualnie: kiełki
Seler i fasolę odcedzić.
Porozdzielać paski selerowe widelcem.
Paprykę, wędlinę i brzoskwinie pokroić w kostkę (wielkość według uznania).
Pietruszkę posiekać na drobno.
Wymieszać wszystkie składniki, dbając o to, by paski selera były porozdzielane. Doprawić do smaku mielonym pieprzem.
Polecam podawać z pikantnymi kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.