Nie wyobrażam sobie obiadu bez surówki. Dodaje do niego świeżości i podkreśla jego smak. Poza tym jest źródłem błonnika i pozwala lepiej znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu.
Składniki:
ćwierć główki kapusty czerwonej
marchewka lub dwie
jabłko
oliwa
- Kapustę poszatkować.
- Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Tuż przed podaniem polać oliwą i ponownie wymieszać.
Do tej surówki nie dodaję żadnych przypraw, ale jeśli macie ochotę ją jakoś przyprawić, nie widzę przeciwwskazań.
-------
Podobne:
Surówka z fenkułu i marchwi |
Surówka z porów |
Limonkowa marchewka do obiadu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.