czwartek, 3 grudnia 2015

Rukola z mango

Co jakiś czas robię sobie przerwy w jedzeniu słodyczy, ale moje podniebienie i mózg domagają się słodkiego. Oszukuję je wtedy owocami podawanymi na wytrawny sposób, np. w surówkach obiadowych. Niżej podaję sposób na przygotowanie łatwej i szybkiej (jeśli mamy wcześniej wypłukaną rukolę) surówki obiadowej, choć myślę, że może być również przegryzką włożoną do lunch boxa albo wieczornym podkurkiem.




Składniki (na jedną porcję):



ćwiartka mango
garść rukoli
łyżka kaparów
dobra oliwa

  1. Na listki rukoli wrzucić kapary.
  2. Mango obrać i pokroić np. w kostkę.
  3. Całość polać dobrą oliwą.
I podawać :)


--------
Podobne:


Surówka z selera i jabłka
Surówka z fenkułu i marchwi
Wytrawna sałatka z mango




Sałatki na jesienne wieczoryProste surówki - jesień 2015Jesień pełna warzyw

Kuchnia wegetariańska i wegańska

4 komentarze:

  1. Rukola lubie mango kocham wiec super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rukoli dawno nie jadlam, ale jest bardzo smaczna. Ciekawy przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też rukola bardzo smakuje. Jest łatwa w uprawę, wec to dodatkowy jej atut.

      Usuń

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.