Marchewkę gotowaną serwuję rzadko, bo choć bardzo lubię, to biorę pod uwagę jej zbyt wysoki indeks glikemiczny. O wiele częściej marchew pojawia się na moim stole na surowo z różnymi dodatkami.
Składniki (na dwie porcje):
4 marchewki
łyżka masa
pół łyżeczki domowego magi
ćwierć łyżeczki soli
pieprz
świeża kolendra
Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Zalać podwójną ilością wody i gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać masło i magi. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Marchew wyłożoną na talerz posypać dużą ilością posiekanej kolendry.
Podawać np. z pieczonym królikiem, kotletami itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.