środa, 22 kwietnia 2015

Gotowana marchewka do obiadu

Wczoraj był królik na kapuście, to dziś królik z marchewką ;)

Marchewkę gotowaną serwuję rzadko, bo choć bardzo lubię, to biorę pod uwagę jej zbyt wysoki indeks glikemiczny. O wiele częściej marchew pojawia się na moim stole na surowo z różnymi dodatkami.




Składniki (na dwie porcje):



4 marchewki
łyżka masa
pół łyżeczki domowego magi
ćwierć łyżeczki soli
pieprz
świeża kolendra


Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Zalać podwójną ilością wody i gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać masło i magi. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Marchew wyłożoną na talerz posypać dużą ilością posiekanej kolendry.

Podawać np. z pieczonym królikiem, kotletami itp.



Marchewkowy zawrót głowyMarchewkowy zawrót głowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.