Niedzielny leniwy poranek, bo przebudziłam się godzinę wcześniej niż planowałam. Pod rękę napatoczyły się szparagi, potem wzrok padł na boczniaki i gałązki szałwii, którą przycinałam, by nie zakwitła. I tak powstało śniadanie...
Składniki:
kilka zielonych szparagów
kilka liści szałwii
2-3 boczniaki
sól
masło
olej
Szparagi gotować kilka minut na parze.
Boczniaki opłukać i pociąć na paski. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju z masłem.
Na maśle przygotować chipsy z szałwii według przepisu zamieszczonego tutaj.
Na talerz wyłożyć boczniaki, ułożyć na nich szparagi. Polać masłem z patelni i posolić grubą solą. Dołożyć chipsy z szałwii.
I podawać :)
------------
Podobne:
Kotlety z boczniaka z sałatą |
Roladki z amarantusa |
Aromatyczne pakieciki ze szparagami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.