niedziela, 31 maja 2015

Szparagi na parze z boczniakami i szałwią

Niedzielny leniwy poranek, bo przebudziłam się godzinę wcześniej niż planowałam. Pod rękę napatoczyły się szparagi, potem wzrok padł na boczniaki i gałązki szałwii, którą przycinałam, by nie zakwitła. I tak powstało śniadanie...




Składniki:



kilka zielonych szparagów
kilka liści szałwii
2-3 boczniaki
sól
masło
olej

Szparagi gotować kilka minut na parze.
Boczniaki opłukać i pociąć na paski. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju z masłem.
Na maśle przygotować chipsy z szałwii według przepisu zamieszczonego tutaj.
Na talerz wyłożyć boczniaki, ułożyć na nich szparagi. Polać masłem z patelni i posolić grubą solą. Dołożyć chipsy z szałwii.
I podawać :)


Szparagowe<3Love Danie pachnące ziołami - wiosna 2015


------------
Podobne:
Kotlety z boczniaka z sałatą
Roladki z amarantusa
Aromatyczne pakieciki ze szparagami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.