niedziela, 9 sierpnia 2015

Koktajl bananowo-szpinakowy dla ochłody

Upały są niemiłosierne :( Człowiek wychodzi spod prysznica i już jest spocony. Gdybym jadała lody, pewnie bym je serwowała non stop. Ale cóż - nie lubię. Dlatego wspomagam się koktajlami. Dziś z domieszką szpinaku i natki pietruszki.




Składniki (na 4 szklanki):



pół litra maślanki naturalnej
banan
brzoskwinia typu ufo
dwie garści szpinaku
6 liści pietruszki naciowej

  1. Szpinak, natkę i owoce umyć. Z banana i ufo zdjąć skórki.
  2. Do blendera wrzucić liście szpinaku i grubo krojoną natkę.
  3. Dorzucić banana i ufo w kawałkach.
  4. Dolać maślankę i zmiksować.
A potem tylko pić :)

Taki rodzaj koktajlu o tej porze roku może być zamiennikiem drugiego śniadania.
Ze względu na dodatek banana i śmiesznie wyglądającej brzoskwini skuszą się na niego również dzieci.


Letnie owoceZ dziećmi i dla dzieciUczta pod gołym niebem


----------
Podobne:


Koktajl z banana i kiwi z chia
Mango lassi
Koktajl truskawkowo-selerowy


2 komentarze:

  1. Uwielbiamy koktajle z dodatkiem szpinaku!
    O dziwo nie czuc jego smaku wcale, za to mnostwo dobra pozostaje...
    :)

    Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
    Kasia
    www.lejdi-of-the.house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W mojej rodzinie jada się sporo szpinaku. Najchętniej niestety z nabiałem, a ten hamuje przyswajanie żelaza z tych fantastycznych liści :(

      Usuń

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.