Upały są niemiłosierne :( Człowiek wychodzi spod prysznica i już jest spocony. Gdybym jadała lody, pewnie bym je serwowała non stop. Ale cóż - nie lubię. Dlatego wspomagam się koktajlami. Dziś z domieszką szpinaku i natki pietruszki.
Składniki (na 4 szklanki):
pół litra maślanki naturalnej
banan
brzoskwinia typu ufo
dwie garści szpinaku
6 liści pietruszki naciowej
- Szpinak, natkę i owoce umyć. Z banana i ufo zdjąć skórki.
- Do blendera wrzucić liście szpinaku i grubo krojoną natkę.
- Dorzucić banana i ufo w kawałkach.
- Dolać maślankę i zmiksować.
Taki rodzaj koktajlu o tej porze roku może być zamiennikiem drugiego śniadania.
Ze względu na dodatek banana i śmiesznie wyglądającej brzoskwini skuszą się na niego również dzieci.
----------
Podobne:
Koktajl z banana i kiwi z chia |
Mango lassi |
Koktajl truskawkowo-selerowy |
Uwielbiamy koktajle z dodatkiem szpinaku!
OdpowiedzUsuńO dziwo nie czuc jego smaku wcale, za to mnostwo dobra pozostaje...
:)
Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
Kasia
www.lejdi-of-the.house.bloog.pl
W mojej rodzinie jada się sporo szpinaku. Najchętniej niestety z nabiałem, a ten hamuje przyswajanie żelaza z tych fantastycznych liści :(
Usuń