czwartek, 2 maja 2024

Sos miodowo-musztardowy np. do potraw z grilla

Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat przy każdej niemal posiadówce i za każdym razem, gdy przygotowujemy obiad z grilla. Jest dziecinnie łatwy, nie tylko dlatego że przepis dostałam od dziecka 😀😉 Świetnie nadaje się jako dressing do sałaty i jako sos do taco czy tortilli. Pasuje do serów i mięs.




Składniki:

słoiczek (200 ml) musztardy
200 ml płynnego miodu
dobry olej rzepakowy lub oliwa (100-200 ml)

  1. Miód wymieszać z musztardą za pomocą łyżki lub rózgi.
  2. Powoli dolewać olej, cały czas mieszając. Oliwy dolewamy tyle, ile nam pasuje.

-----
Podobne:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.