Wysokie temperatury sprawiają, że zamiast gorących dań głównych ma się ochotę na przekąski. Ich plusem jest szybkie przygotowanie i dodatek świeżych smaków. To nie oznacza jednak, że nie dbamy o ich formę podania. U mnie wiosna w ogrodzie, w głowie i sercu, więc nie może jej zabraknąć również na talerzu 😊
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
120 g odsączonego tuńczyka z puszki (w sosie własnym)
natka pietruszki (gałązka)
pieprz mielony
sól
czarnuszka
szczypiorek
- Jajka przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka.
- Natkę pietruszki posiekać.
- Żółtka, jedno białko, tuńczyka i natkę zmiksować razem ręcznym blenderem.
- Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Tuż przed podaniem pastę włożyć łyżeczką do miseczek z białek, posypać czarnuszką i podać ze szczypiorkiem.
Jeśli masz ciekawy przepis na wykorzystanie tuńczyka, weź udział w konkursie. Szczegóły na www.konkurstunczyk.eu
#MasterTuńczyk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.