Lato przyjdzie dopiero jutro, a ja już się topię 😰😰😰 Skwar powoduje, że na samą myśl o gotowaniu robi mi się słabo. Dlatego postanowiłam skrócić to do minimum przy przygotowywaniu obiadu. Może i nie jest niedzielny, ale idealny na tę pogodę 😊😋
4 ziemniaki
długi ogórek
6 rzodkiewek
liść lubczyku
zielona część dymki
pęczek koperku
0,5 l maślanki
sól
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dobrze wypłukać.
- Ziemniaki zalać taką ilością wody, by je przykryła. Posolić i gotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia (nie odcedzać), dorzucając do środka liść lubczyku.
- Gdy ziemniaki przestygną, pokroić ogórka i rzodkiewki w kostkę lub plasterki.
- Koperek i dymkę rozdrobnić.
- Ziemniaki z wodą z ich gotowania, warzywa i koperek umieścić w dużej salaterce. Dolać maślankę. Wymieszać i podawać.
-----
Podobne:
Rewelacja. Zrobiłam i jest pychota
OdpowiedzUsuńSuper :) Bardzo się cieszę, że smakuje :)
Usuń