Jeśli mamy trochę więcej czasu na przygotowanie, polecam "dopieścić" swoje śniadanie ;) Propozycja, którą opisuję niżej może być też przystawką do majowego posiłku. Pachnie pięknie i wybornie smakuje. Mam też nadzieję, że tym przepisem przekonam Was do używania trawy żubrowej w przeróżnych potrawach. Bo chyba większość z nas ma co do jej wykorzystania jednoznaczne skojarzenie ;) A zatem, Rodacy, ruszajcie po trawę żubrową na Podlasie i gotujcie z nią! :D
Składniki:
4 szparagi (miękkie części)
2 plastry szynki
2 źdźbła trawy żubrowej
olej, masło
sałata
2 łodygi mięty
sałata
sól morska
Obrane szparagi podgotować na parze razem z trawą żubrową. Chodzi o to, by zmiękły.
Plastry szynki przekroić wzdłuż i zawijać nimi szparagi. Związywać trawą żubrową.
Obsmażać pakieciki z obu stron na rozgrzanym oleju z masłem.
Podawać z liśćmi sałaty wymieszanymi z miętą (u mnie mięta omszona).
Całość posypać solą morską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.