poniedziałek, 11 maja 2015

Wiosenny omlet

Co można podać na szybkie majowe śniadanie? Mi przychodzi do głowy tylko jedno: jajka ze szparagami :) 




Składniki:



2 jajka
kilka szparagów
łyżka oleju
łyżeczka masła
sól

Na patelni rozgrzać olej, dodać masło.
Końcówki szparagów obrać i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić na patelnię z całymi górnymi kawałkami szparagów. Obsmażyć z obu stron.
Roztrzepać jajka ze szczyptą soli. Wlać je na patelnię ze szparagami.
Jajka rozprowadzić po całej patelni. Od czadu do czasu podwijać brzeg omleta do środka, a na odchylone miejsce przelewać jajka. Powtarzać czynność aż wierzchnia warstwa omleta nie będzie pływać.
Zwinąć omlet na patelni i przełożyć na talerz. Zjadać gorący.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.