niedziela, 27 września 2015

Maślaki na tostach

Została Wam resztka pieczywa? Mi tak :) A przecież nie wyrzucę, zwłaszcza że sama je piekę. Po wczorajszym grzybobraniu mam m.in. maślaki. Kilka chwil i pyszna przekąska na zaspokojenie pierwszego głodu gotowa.




Składniki:



kromki czerstwego pieczywa
obrane maślaki bez trzonków
sól
olej
masło


Pieczywo wrzucić do tostera.
Na patelni rozgrzać olej z masłem.
Ułożyć na patelni maślaki spodem kapelusza do dołu. Przysmażyć i odwrócić.
Przysmażyć z drugiej strony. W sumie maślaki trzymać na patelni ok. 10 minut.
Wyłożyć grzyby na tosty. Posypać grubą solą. Można też polać tłuszczem z patelni.


-----------
Podobne:

Sałata z grzankami
5 pomidorowych pomysłów na czerstwe pieczywo



Na grzyby 2015Marnacja - STOPDrugie życie pieczywa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.